Ans 50 jaar lid van Stg. Toneelgroep Reuver!

Home/Nieuws/Ans 50 jaar lid van Stg. Toneelgroep Reuver!

Ans Beurskens viert dit jaar haar 50 jarig lidmaatschap van Stg. Toneelgroep Reuver.

Ans kwam als 4-jarig meisje mee met haar moeder Fien naar het toneel waar Fien vrijwilligster was. Haar eerste rolletje was poesje in de musical “De Gelaarsde Kat”. Verdere rollen waren dans- of bijrollen zonder tekst omdat haar stem “te zacht” was. De jeugdgroep bestond in die tijd uit zo’n 60 kinderen waardoor er veel dansgroepen gevormd werden om o.a. in de pauze op te treden en de liedjes meer sfeer te geven. Na een aantal jaren kreeg ze toch ook rollen met meer tekst zoals “moeder van Klein Duimpje”, “kapitein op een schip” of de molenaar in “Repelsteeltje”.

In 1978 maakte Ans, ondertussen 18 jaar, de overstap naar het volwassenentoneel. Haar eerste rol was serveerster in “De Koppelaarster” van Thornton Wilder. Daarna was ze niet meer van het toneel weg te denken.

Het toneelspelen zat en zit in de familie. Ans heeft haar 40 jarig jubileum samen met moeder Fien mogen vieren, die op dat moment alweer 25 jaar lid was van onze vereniging. Femke, de dochter van Ans speelt ondertussen ook al 16 jaar toneel.

Sinds 2008 is Ans ook actief als voorzitter van Stg. Toneelgroep Reuver.

En haar toekomstplannen ?

Ans wil graag na haar jubileumjaar een regiecursus gaan volgen om zo haar kennis, ervaring en plezier in het toneelspelen door te kunnen geven aan de volgende generatie.

Kom het jubileum van Ans samen met ons vieren in het weekend van 30 september, 1 en 2 oktober in Zalencentrum De Schakel.  Ans staat weer te stralen in een prachtige rol in een mooi, maar ook hilarisch blijspel “Broem…Broem” genaamd.

Leden Stg. Toneelgroep Reuver

Ans 50

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Comment